ImproDANS

Subtitle

ImproFestivalen

ImproFestivalen har nå sin egen hjemmeside: www. improfestivalen.com.

Siden 2012 har ImproFestivalen samarbeidet med Follo folkehøgskole, der alle deltagere og gjestelærere har bodd, spist, danset og diskutert under ca en ukes tid sammen. Med fokus på scenisk improvisasjon i bevegelse og dans, i solo og ensemblearbeid, har vi tilbudt workshops, improLAB, artist talks og kveldsaktiviteter i tillegg til forestillinger i Oslo. (Scenehuset i 2012 og på Dansens Hus i 2013).

Gjestelærere vi har hatt på ImproFestivalen siden 2012 er Andrew Morrish, Rebecca Bryant, David Zambrano, Rosalind Crisp, Martin Nachbar og Martin Slaatto. 

 

Bakgrunn for ImproFestivalen 

ImproFestivalen ble initiert av Karen Høybakk Mikalsen i 2009, og ble første gang arrangert på Scenehuset i mai 2010, i samarbeid med Ida Gudbrandsen og Elisabeth Breen, med støtte fra Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune og med Danseinformasjonen som co-produsent. Vårt mål for ImproFestivalen er at det blir et årlig arrangement, og at festivalen kan vokse seg stor der den også inkluderer et internasjonalt improvisasjonsmiljø! 

 

Tidligere ImproFestivaler:


ImproFestivalen Trondheim 2011  16. - 19. november 2011

ImproFestivalen ble arrangert for andre gang i 2011 i samarbeid med DansiT - Dans i Trondheim. Improfestivalen bestod den gang av to ulike arrangemeter:Improkurs med Karen Høybakk Mikalsen og improLAB for profesjonelle dansekunstnere.

ImproLAB hadde en flat struktur med fokus på å utveksle kompetanse og utøve improvisasjon, med mål om å utvikle improvisasjonsdans som fagfelt. Tema for ImproLAB var "fysisk dialog", og LAB'et ble avsluttet med en visning under Åpen Scene for Dans på Verkstedhallens Scene. 

 
ImproFestivalen OSLO 2011, 23. - 28. mai 2011
Istedenfor en festivalen, ble det et ImproLAB i år, der vi tok for oss temaet dramaturgi i improvisasjon. Danserne som var med var Sara Christophersen, Helle Siljeholm, Sigrid Hirsch Kopperdal, Elisabeth Breen, Ida Gudbrandsen og Karen Høybakk Mikalsen. 

ImproFestivalen OSLO 2010, 18. - 23. mai 2010.

Med fokus på improvisasjon som kunnskap og kunstnerisk uttrykk, inviterte vi 14 dansekunstere/improvisatører til en ukes utforsking og workshop, samt to visninger på Scenehuset i Oslo. 

Improvisatører: Marianne Skjeldal, Maja Roel, Sigrid Hirsch Kopperdal, Ida Gudbrandsen, Elisabeth Breen, Kira Senkpiel, Annika Ostwald, Ingeborg Dugstad Sanders, Anna-Karin Nilsson, Nina Biong, Kari Skotnes Vikjord, Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Karen Høybakk Mikalsen.

 

Bilder

Events

Recent Videos

5863 views
6140 views

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.